nothing last forever.
Home follow +

運命なんてくそくらえ

awesome.

Welcome. This blog is public. All the entries are my experience, my stories and everything about to me. Enjoy it!
Be Nice, Rude people not available.


Tuesday, October 18, 2011 @ 12:26 PM
0 +
sabo jela...

semalam..
sy ade komen status sorg budak ni...
check it out..

****** Kalau nak jadi baik tak perlu pakai tudung labuh! atau berjubah bagai ~!
Paling utama pangkal hati =.="

Maryam Aiman Mnx maaf..bole x jgn kaitkn dgn tdung lbuh dan jubah??

****** sowie ni just copy paste dri some1..

Maryam Aiman oo..ok..tp msih mnyntuh sensitivity org lain gak kn?

****** ‎-.-

Maryam Aiman so, what should u do?

****** jdi la dri sndri..jgn na jdi dri org len..evnt na baik pon bkn mcm 2 kn..??klo lua je nmpk mcm 2 tpi dlm hti busuk xgna jgak kan..?

Maryam Aiman yer mmg btol...pling penting adlh hati ( iman ).......klu hati kuat,suruhan ALLAH insyaALLAH mampu kita buat...btol x???

****** that right..itu da tnggungjwab kita..wlaupn sya xsebaik mna tpi msih punya kekuatan iman..jgn hnya dluar nmpk baik tpi dlm hti hitam..

Maryam Aiman bila hati dah suci...luat dan dlm insyaALLAH akan suci sekiranya kesucian itu dijaga dgn baik..

****** yup..n sya lbih ska yang luarnya nmpk jhat tpi dlm msih punya hati..itu lebih sya hargai..

Maryam Aiman mksod luar nmpk jahat tu mcm mne?

****** cra pemakaian dia..wlaupun dres mlampau tpi msih mempunyai hti yg ikhlas 2 kn lebih baik dri yg nmpk "alim" dlm diam byk duri..sya xkan ckp mcm ni klo bnda ni xprnah berlaku dlm khidupan kita kn..??

Maryam Aiman bkn cra pemakaian kita tu ( menutup aurat ) juga suruhan ALLAH??

****** mmg btol..mntup aurat 2 sruhan Allah..sya ckp sya lbih ska dgn org yg ihklas n jujur htinya baik wlaupun cra pemakaian dia slah..klo dia mnutup aurat n punya hti yg jujr n ikhlas itu lbih baik..

~~~~~~ hati yang baik n iklas tdk semsti nya dtg dri cara pemakaian die...sy stuju 2 cik ******

Maryam Aiman the point is....sy cume ckp tntg tdung labuh dgn jubah je...ape perasaan mereka yg brpkaian sebegitu bila bace status mcm tu?????? maybe ade yg bole trima dan ade yg sakit hati...mampu ke nk mintak maaf kt mereka???? klu menutup aurat pon x mampu jage, mcm mne dgn hubungan dgn ALLAH???

~~~~~~ sbnrnya cik faridah ni ad sbb mengate kan bgini...klu y baek 2 alhmdullillah...awk pernah tngok cerite "aku masih dare"???lps awk tngok cerite 2 awk phm la ape y di maksdkn olh ******

Maryam Aiman Sy taw..cter tu??xde mse nk tgok..sy taw ape yg die cube smpaikn..cume xbape ssuai cket

Maryam Aiman Sy salu thnk positive..d0n worry...cume sy xnk brlaku prselisihan phm..ape yg sy nk ckpkn..d0n make a status that can make other people hurt...tu je...and sy ckup trase klu ckp tntg tdung lbuh dan jubah atau am nye pemakaian mgikut syarak

~~~~~~ ade mksd tsirat nye...jngn cpt melatah..

****** awk terasa ke Maryam Aiman????????

Maryam Aiman ‎??

****** klu awk x terasa knp nk melenting plak...btol x?ini just statment..xde kne mgena ngn awk...

Maryam Aiman sbb sy pun pkai mcm tu

****** klu awk berjubah n bertudung labuh n BAIK just ignore this statment n xperlu nk melatah...n statment ni plak xder kne mngena ngn awk...awk perlu ingt bkn sume owg BAIK cm awk...fullstOp!

Maryam Aiman marah??? marah kt sape??? sape nk tunjuk baik sebenarnye ni???? kalau wat statement yg mampu wat org lain sakit hati, tu kire baik ke??? berhati2 lah dlm berbicara..kelak badan sendiri yg akan binasa..bukan nk tunjuk baik tp itu lah realiti..jgn salah gunakan kemudahan yg kita ade ni...jgn menyesal kelak....n kalau juz kenal sy dgn nama je, u r wrong ok...ini bru sy yg xde kene mengena dgn status awk, tp org lain mcm mne???penah ke awk brpikir sblom bercakap??samalah dgn tangan yg menaip utk mmbuat status atau statement kt fb dan sebagainya...mcm nilah manusia..nk tegur sikit pun x bole..nk bg pendapat pun x bole terima...smpai bila nk maju sbgai seorg muslim.........


hish...
panas btol...
last2 die block sy..
haha..
mcm tu la..
da rmai block sy kt fb sbb x bole terima teguran sy..
mcm tu la..
kurg ilmu..
lantak la..
ade aku kesah???!!!

p/s : sy silap, tegur taw..sy pon xtaw btol ke sy ckpkn kt status tu...

Labels:


Please do the rules:
  1. No spamming--no no no!
  2. Don't talk rudely--don't don't don't!
  3. I like nice people--
    if you need meh to follow your blog back--ask it nicely and i'll think about it~

Older Post